Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Zijn we niet gewoon een beetje te verwend

Al twee jaar wordt onze woning uit 1925 naar tevredenheid verwarmd met een lucht/water warmtepomp. In de badkamer hangt al jaren een designradiator die we zouden kunnen vervangen door een IR Paneel of elektrische radiator. De verwachting was immers dat het niet meer 22 graden zou worden zoals in de tijd van de gasgestookte HR ketel. Met 70 graden warm water weet deze designradiator makkelijk de 22 graden te behalen. Maar daarmee bleef het ook de hele dag 22 graden, best wel een verspilling voor dat ene uurtje per dag dat je aan het douchen bent. Dan is het misschien wel beter om met een IR paneel of elektrische radiator (met ventilator) te gaan bijwarmen of verwarmen. We hebben best wat oplossing in gedachten gehad tot en met een elektrische badkamerstraler zoals deze of deze . Een IR paneel zou minstens 300 euro kosten en eigenlijk moest er dan ook een thermostaat en draadloze aansturing bij.  Een nieuwe elektrische radiator ook een paar honderd euro. Keuze, keuzes en we zijn er nog steeds niet uit. Maar raad eens, het wordt inderdaad maximaal 16 graden bij -10 graden buiten maar niemand in het huishouden heeft er een probleem mee! Je komt uit de warme douche, je droogt je af en je bent weer weg. Niemand verlangt nog terug naar de oude 22 graden. Deze manier van verwarmen is veel goedkoper en veel duurzamer. We zijn eigenlijk enorm verwend met dat goedkope gas van vroeger en kunnen in veel gevallen best wel met een beetje minder comfort . Ik had het niet van tevoren gedacht, maar alle drie bewoners staan er achter.

Als we ouder en stram gaan worden wordt het vast een ander verhaal. Dan wil ik graag snappen wat ik het beste kan nemen, een goedkope straler, een IR paneel of speciale elektrische verwarming met handdoekendroog mogelijkheid. Ik hoor graag jullie ervaringen! Ik probeer ze ook graag uit om er dan een keer op de blog aandacht aan te besteden.

Jeroen Cox
zondag, 9 januari 2022 om 13:08

Wij hebben voor de badkamer de electrische handdoekenradiator toegepast. Deze staat een paar uur per dag aan en als je tussendoor warmte nodig hebt kun je de blower met één druk op de knop activeren. Een perfecte duurzame oplossing waarbij de handdoeken altijd droog zijn. https://www.drl-products.nl/producten/e-comfort-claudia-ecodesign-blow/
Deze pagina delen: