Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Volhoudbaarheid

Het standaard woord Duurzaamheid dekt voor mij vaak de lading van activiteiten die ik belangrijk vind. Echter net zo vaak wordt Duurzaamheid vermengd met zaken die verder van de kern van de zaak staan zoals in “duurzame inzetbaarheid”, een term die in het bedrijfsleven vaak wordt gebruikt. Of wordt duurzaamheid gegeven aan iets dat lang mee gaat, ongeacht hoe het wordt gemaakt of verwerkt als het uiteindelijk kapot is.

Voor mij is het Brundtland rapport “Our common future” uit de 80-er jaren nog steeds actueel. Wij in onze generatie moeten zoveel of zo weinig van de grondstoffen en middelen van de aarde gebruiken dat onze kinderen met dezelfde levensstijl ook nog goed en prettig kunnen leven. Daar is op dit moment geen sprake van. Als iedereen op aarde zou leven zoals wij nu doen zouden we 4-5 aardes nodig hebben. We hebben er maar één , dus het roer moet echt om.

Vandaar dat ik graag Volhoudbaarheid hanteer, Zuid-Afrikaans voor Duurzaamheid. Het geeft de kern van “Our Common Future” goed  aan.

Deze pagina delen: