Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Actieve jongeren gezocht

Verduurzaming van onze levensstijl met het oog op verminderen van klimaatverandering spreekt tegenwoordig veel jongeren aan. Het is hun toekomst immers. Milieudefensie en Jong RES zoeken actieve jongeren. 

Milieudefensie zoekt jongeren die mee gaan doe aan Fair Future Generators:

Fair Future Generators is een project voor jongeren van 18 t/m 27 jaar waarbij zij zich kunnen ontwikkelen en maatschappelijk bijdragen op het gebied van duurzaamheid en klimaat. In Roermond gaan zij o.a. meehelpen bij de inrichting van het duurzaamheidscentrum, de Groene Transformator en bij het organiseren van activiteiten van De Omwentelaars

De vacature staat ook bij Actief Roermond.

In heel Nederland heeft de afgelopen periode het RES proces gelopen tot versie 1.0. De RES is de Regionale EnergieStrategie. In Limburg gebeurde dat in twee regio's: Noord- en Midden Limburg en Zuid Limburg. In heel Nederland schuift Jong RES ook aan tafel om in dit proces de stem van de jongeren te laten horen. Fons Janssen, de huidige vertegenwoordiger vroeg mij de vacature voor jongerenvertegenwoordiger Zuid Limburg (in februari volgt dezelfde vacature ook voor Midden- en Noord Limburg) te delen:

"Het jaar 2022 is ook het Europese jaar van jongeren, waarbij ik vanuit Jong RES Nederland hoop dat jongerenparticipatie op een hoger niveau getild wordt voor klimaat- en energiebeleid bij de provincie, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven van Limburg. Het afgelopen jaar is Jong RES Nederland (een initiatief van de Jonge Klimaat Beweging en de Klimaat Energie Koepel) gegroeid naar 20 jongerenvertegenwoordigers en 80 actieve leden.

Met de nieuwe Jong RES Zuid-Limburg vertegenwoordiger willen we zorgen dat scholieren, studenten en jonge werkenden in de regio werk kunnen maken van de energietransitie (met eigen projecten en aan te sluiten bij bestaande projecten) en daarmee betrokken zijn bij de uitvoer van RES1.0 (o.a. participatie en communicatie). Alsook willen we de input van jongeren in de regio beter verzamelen bij het verder uitwerken van RES2.0."

Deze vacature staat open tot 23 januari 2022. Stuur een Merve of Fons mail naar Zuid (at) Jongresnederland . nl voor meer informatie.

Kom in beweging voor je eigen toekomst en meld je aan!

 

 
Deze pagina delen: